Namestitev zunanjih svetil za pravljično vzdušje

Osvetlitev zunanjosti hiše in okolice je še posebej poleti zelo pomembna. Pravilno nameščena zunanja svetila estetsko popestrijo nepremičnino in jo tudi zavarujejo pred nepridipravi. V kolikor zunaj nimate prostora za električno napeljavo za luči, lahko namestite tudi solarne svetilke, s katerimi boste na dolgi rok veliko prihranili.

Kam namestiti zunanja svetila, da bodo pravilno delovala?

Preden se sami lotite namestitve zunanjih svetil, najprej preverite, kakšno kvadraturo želite osvetliti. Odločite se, ali naj zunanja svetila pokrivajo zgolj najbližjo okolico hiše, ali naj svetloba sega še dlje? Odločite se tudi o višini osvetlitve. Obenem razmislite tudi o sami jakosti. Pri elegantni osvetlitvi je pomembno, da je svetloba dovolj močna, da vidimo, kje hodimo. Obenem pa nas med hojo ne sme motiti ali celo oslepiti.

Odločite se, ali naj zunanja svetila pokrivajo zgolj najbližjo okolico hiše, ali naj svetloba sega še dlje?

Pravilna namestitev solarne svetilke za močno svetlobo

Pravilna lokacija solarnega svetlobnega telesa vpliva na jakost svetlobe. Bolj, kot je solarna svetilka čez dan izpostavljena sončni svetlobi, močnejša bo njena svetloba ponoči. V kolikor imate naokoli hiše samo senco, a želite imeti nameščene solarne svetilke, je to tudi izvedljivo. Na streho ali na ograjo namestite dislocirane fotovoltaične plošče, katere z žicami povežite s svetilkami. Na ta način boste brez električne napeljave osvetlili tudi bolj zasenčene dele okolice hiše.

S svetili do zanimivih podob

Z malo domišljije lahko uporabite različne postavitve v obliki predmetov ali živali, da popestrite okolico. Namen bo tako dekorativen, kot tudi uporaben. Nekateri tako postavijo smerokaze od začetka dvorišča do vhoda ali pa ustvarijo kakšen smešen obraz, s katerim nasmejejo mimoidoče.

Obstajajo različni tipi in stili solarnih luči za osvetlitev okolice.

Različni tipi solarnih luči

Obstajajo različni tipi in stili solarnih luči za osvetlitev okolice. Izberete lahko med:

  • Lučkami za osvetlitev poti,
  • Dekorativnimi lučmi,
  • Reflektorji.

Lučke za osvetlitev poti 

Izberete lahko na primer lučke za osvetlitev poti. To so manjše in ožje lučke na stojalu, ki jih potisnete v tla. Z njimi poskrbite za nežno pridušeno svetlobo na poti kjer vsakodnevno hodite. Za razliko od električnih zunanjih svetil, ki oddajajo močan sij, solarne lučke na stojalu svetijo šibkeje. Za isto površino tako potrebujete dvakrat do trikrat več solarnih luči, kot klasičnih električnih.

Dekorativne zunanje luči

Dekorativne solarne luči, kot so manjši izdelki v obliki latern, različice na vrvici ali pa v obliki barvitega stekla, niso tako močne kot lučke za osvetlitev poti. Najbolj primerna razporeditev te vrste dekorativne osvetlitve je na več različnih lokacijah v kombinaciji z lučkami za osvetlitev poti. Veliko gospodinjstev se odloči tudi za dekorativne kipe, ki imajo vgrajene solarne lučke. Tako izberejo kipce v obliki palčkov, zajčkov, polžkov in podobno. Taka svetloba je posebej zanimiva za najmlajše.

Izberete lahko na primer lučke za osvetlitev poti.

 Reflektorji 

Reflektorji dajejo najbolj jasno in točno svetlobo od vseh treh vrst solarnih lučk. Njihova svetilnost je primerljiva s svetilnostjo 40 wattne električne žarnice. V kolikor potrebujete močnejšo osvetlitev določenega področja okoli hiše, tako uporabite dva do tri reflektorje. Izberete lahko tudi reflektorje z detektorji gibanja, ki se bodo aktivirali v kolikor zaznajo žival, človeka ali vozilo. To je posebej dobrodošlo, ko pridete zvečer s službe in želite brez težav vstopiti v hišo. 

Kvalitetna Volino svetila kupite kar prek spleta

Prek spleta lahko kupite tudi Volino svetila, ki osvetlijo tako notranjost, kot tudi zunanjost vaše nepremičnine. Največji nabor Volino svetil je v LED različici,ki je varčna in prijazna do okolja. Na voljo so tako veliki masivni lestenci za predsobe in veže, kot tudi nežnejši manjši reflektorji za otroške sobe in dnevne sobe.

YouTube video

Nastavljiva višina svetilke

Na spletni strani https://volino-svetila.si najdete tudi svetila z nastavljivo višino. To je posebej pomembno pri nizkih ali srednje visokih stropih, kjer želimo navkljub višini namestiti lestenec. Zaradi nastavljive višine si tako lahko privoščite tudi različice širokih in masivnih lestencev, ki si jih včasih niste mogli. Letos so posebej popularne viseče Volino svetilke, ki imajo v isti liniji več posameznih zvončastih oblik stekla. Idealno se podajo kot primarna luč nad jedilno mizo.

Senzorji gibanja 

Pri zunanji osvetlitvi je priporočljiva tudi namestitev senzorjev gibanja. Slednji poskrbijo za višjo stopnjo varnosti in obenem olajšajo vaše gibanje okoli hiše. Ob zaznanem gibanju, se aktivira senzor, ki vklopi luč. Obstajajo tako klasični senzorji z žarnico s žarilno nitko, kot tudi boljši in varčnejši LED reflektorji. Prav tako Volino svetila nudijo tudi zunanje zidne in stoječe luči na elektriko ali pa na solarno energijo. 

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top