Kako so videti sodobno opremljene dnevne sobe?

Dnevne sobe predstavljajo prostor, v katerem se precej pogosto nahajamo. Če ne skozi dan, pa zagotovo v poznih večernih urah, ko skupaj z bližnjimi sedimo za televizijskim ekranom. Ravno zato je še toliko pomembneje, da je dnevni prostor opremljen kar se da funkcionalno pa tudi udobno.

V dnevni sobi nikakor ne sme manjkati sedežna garnitura. Velike dnevne sobe seveda narekujejo izbiro večje sedežne garniture, v manjši dnevni sobi pa se moramo znajti nekoliko drugače. V tem primeru v sobo lahko postavimo tudi kakšen manjši kavč, ki pa mora biti ravno tako udoben.

Še drugi pomembni kosi pohištva v dnevni sobi

Opremljanje dnevne sobe je lahko precej zahtevna naloga. Zlasti to velja, če je soba majhna in ne dovoljuje, da bi vanjo postavljali večje kose pohištva. V tem primeru je dobro, da nam pri opremljanju pomaga kakšen strokovnjak, na primer notranji oblikovalec. Seveda nam takšna oseba lahko zelo dobro koristi tudi pri opremljanju večje sobe.

dnevne sobe
Dnevna soba je nedvomno ena najpomembnejših sob v domu, kjer lahko gostite prijatelje, se sprostite z družino in gledate televizijo.

Poleg sedežne garniture, kavča ali zofe moramo v dnevno sobo postaviti še regale za dnevno sobo in primerno veliko TV omarico. Če je na trgu ne najdemo, jo lahko damo izdelati kar po meri. V dnevnem prostoru pa ima prav tako pomembno mesto tudi klubska mizica. Njena velikost je prav tako odvisna od velikosti prostora.

Vpliv razsvetljave na dnevni prostor

Ker dnevne sobe veljajo za precej obljuden prostor, je ključno tudi to, kakšno razsvetljavo bomo v njih nameščali. Praviloma lahko v takšen prostor namestimo različne vrste luči. Seveda ima stropna razsvetljava še vedno največjo vlogo. Poleg stropne luči v dnevno lahko postavimo tudi talno svetilko.

oprema dnevne sobe
Dnevna soba je eden izmed najbolj uporabljanih prostorov v hiši. Ko gre za opremljanje vaše dnevne sobe, upoštevajte njeno velikost in arhitekturni slog ter njeno primarno praktično funkcijo.

Dnevne sobe so še toliko bolj privlačnega videza, če vanje nameščamo tudi različna dekorativna svetila. Takšno svetilo je lahko postavljeno kar na mizico ali pa na regal. Veliko je odvisno tudi od vaših osebnih želja.

Rastline v dnevni sobi

Če želite, da se boste v dnevnem prostoru še bolje počutili, vanj namestite nekaj sobnih rastlin. Seveda pazite pri izbiri vrste rastline. Ni vsaka rastlina primerna za vsak prostor. Namestite takšno, ki bo prijetno vplivala na vaše počutje in udobje.

V prostor dnevne dobe lahko namestite na primer osvežilce zraka. To so rastline, ki so prijetnega videza, obenem pa so še funkcionalne.

Kakšna sedežna garnitura se lahko najbolje poda v dnevno sobo?

Izbira sedežne garniture je lahko precej zahtevna naloga. To velja predvsem za tiste, ki takšno nalogo opravljate prvič. Če pa ste v preteklosti že kdaj imeli opravka z izbiro, potem je to lahko sila prijetna naloga. Ena od možnosti je celo ta, da si ponovno omislite skorajda identično sedežno garnituro, le da je v nekoliko drugačni preobleki.

velika sedežna garnitura
Nevtralna barvna paleta, topli materiali in vrsta vzorcev ustvarjajo prijetno vzdušje. Velika sedežna garnitura s plastmi teksturiranih blazin daje ton sodobnemu slogu in udobnemu vzdušju sobe.

Sicer pa je pri izbiri sedežne garniture v prvi vrsti ključno, da določite vrsto. Na voljo je namreč kar nekaj tipov sedežnih. Če je vaš dnevni prostor večji, je svoboda pri izbiri vsekakor večja.

Sedežna garnitura iz usnja ali raje iz tekstila?

Kupci pohištva se pogosto znajdejo pred dilemo, ali je bolje izbrati sedežno iz tekstila ali usnja. Res je, da imajo tako sedežne garniture iz usnja kot tiste iz tekstila številne prednosti, zato se boste precej težko odločili za primernejšo izbiro. Pri tem je ključno, da upoštevate svoje želje in potrebe.

YouTube video
Najboljših 140 ideje za izbiro sedežne garniture

Pri izbiri sedežne garniture morate biti še toliko previdnejši, če imate doma majhne otroke ali pa hišne ljubljenčke. Izberite sedežno, ki bo čim bolj preprosta za vzdrževanje in ki bo torej dobra izbira tudi za otroke in živali.

Življenjska doba domačega pohištva

Vemo, da imajo sedežna garnitura in drugi kosi domačega pohištva lahko precej dolgo življenjsko dobo. Seveda je ta v veliki meri odvisna od njihove kakovosti oziroma materialov. Po drugi strani pa je doba trajanja sedežne garniture precej odvisna od tega, kako dobro skrbite za takšen kos pohištva.

Pametno je, da sedežno in druge podobne kose pohištva zaščitite s kakšnimi kakovostnimi blazinami oziroma odejami. Na takšen način boste njihovo življenjsko dobo lahko bistveno podaljšali. Seveda obstajajo še drugi načini primernega vzdrževanja. Na vsake toliko časa bo treba oblazinjeno pohištvo prečistiti s primernimi sredstvi.

Nakup sedežne garniture

Če smo nekoč pohištvo za svoj dom iskali po najrazličnejših salonih, tudi po tujini, lahko dandanes opremo iščemo kar po spletu. Na njem je namreč veliko dobro založenih specializiranih trgovin s kakovostnim pohištvom.

Med drugim torej lahko kar po spletu naročite sedežno garnituro. Seveda pa se morate pred tem dobro pozanimati o vseh pomembnih lastnostih tovrstnega pohištva.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top