Dostopna gostinska oprema

Vsak gostinski obrat je v veliki meri odvisen od učinkovitosti in strokovnosti svojih zaposlenih. Ker sestavljajo hrbtenico vsakega podjetja, je zelo pomembno, da imajo na razpolago primerno opremo in druge inštrumente, ki jim olajšajo ter pohitrijo izvajanje delovnih nalog. Kakovostna gostinska oprema pa je pogosto dokaj draga, saj v večini primerov predstavlja zelo visoko investicijo. Tako je pogosto najbolje, da si jo izposodimo ali kupimo rabljene pomivalne stroje, dehidratorje hrane in druge naprave. Na ta način lahko uporabljamo enako kakovostne, vzdržljive in učinkovite naprave za samo delček cene novih. To pa nam omogoča, da prihranimo denar in ključna sredstva namenimo za druge projekte, ki zahtevajo našo pozornost.

Rabljena gostinska oprema je veliko cenejša od nove

Glavni razlog za nakup rabljene gostinske opreme je pogosto njena nizka cena. Zmotno mišljenje pa je, da omenjena oprema ni kakovostna ali da ima nizko življenjsko dobo. Vse pečice, pralni stroji, pomivalni stroji ipd. so pregledani s strani strokovnjakov.

Nakup rabljene gostinske opreme vam prihrani denar za druge namene.
Kakovostna gostinska oprema je draga, zato je, ko s poslom šele začenjate, smotrn nakup rabljene gostinske opreme.

Slabo delujoče ali okvarjene komponente so zamenjane z novimi. Vsak rabljen gostinski stroj pa ima garancijo, kar pomeni, da smo varni pred sledečimi okvarami in tehničnimi napakami, če se te pojavijo pri uporabi. Kupiti pa je mogoče rabljene stroje, ki so veliko cenejši in izredno zmogljivi za majhen del cene novih.

Rabljeni stroji za gostinstvo so industrijske kakovosti

Vsa tehnična gostinska oprema je pogosto industrijske kakovosti. Komponente pomivalnih strojev, dehidratorjev hrane in drugih naprav so izredno vzdržljive. Namenjene so nenehni uporabi in visoki učinkovitosti. Zato je zelo malo možnosti, da bi bilo karkoli z opremo narobe. Obenem pa, kot prej rečeno, je vedno na voljo tudi garancija, ki nam zagotovi tehnično brezhibnost naprave in pomoč strokovnjakov v primeru okvar.

Če bi bilo z rabljeno gostinsko opremo kaj narobe, imate garancijo, da jo bo popravil strokovnjak.
Pri nakupu rabljene gostinske opreme, ki je zelo učinkovita in vzdržljiva, je zelo majhna verjetnost za okvaro. Za ta primer je na voljo garancija za tehnično brezhibno delovanje.

Za vse rabljene in najete gostinske stroje so vedno na voljo nadomestni deli, kar nam močno zmanjša čakanje na popravilo, če bi se pojavile tehnične težave.

Kdaj je najem gostinske opreme najbolj smiseln?

Vzpostavitev uspešne gostinske opreme od nas zahteva, da imamo vedno na razpolago dovolj močne stroje za pomivanje posode, pripravo hrane ipd. Včasih se zgodi, da ob določenih sezonskih obdobjih potrebujemo dodatne stroje, saj le tako lahko zadovoljimo potrebe naših strank. To se pogosto opazi, ko v toplejših mesecih v letu imajo gostinski obrati višji obisk. Takrat je najem gostinske opreme smiseln, saj potrebujemo določene stroje samo za kratko obdobje in nato ne več. Z najemom si bomo prihranili ogromno stroškov, saj ne bo potrebe po nakupu novih naprav. Obenem pa ne bomo potrebovali vzdrževati najete stroje, saj jih bomo po uporabi vrnili podjetju, kjer smo jih najeli.

Lažje čiščenje najete gostinske opreme

Med uporabo pečic, pomivalnih strojev in drugih naprav je neizogibno, da se bodo vsi stroji z uporabo umazali. Čiščenje predstavlja dodaten strošek in obremenitev za naše osebje. Obenem pa je tudi časovno potratno. Nekatera podjetja za najem gostinske opreme nam nudijo možnost, da jim pošljemo neočiščene stroje nazaj. Oni pa opravijo strokovno čiščenje, ko jih dobijo v roke.

Podjetja za najem gostinske opreme nudijo čiščenje strojev po vračilu le-teh.
Pri najemu gostinske opreme lahko vrnete stroje neočiščene, kar vam prihrani veliko časa, ki ga lahko namenite drugim obveznostim.

Omenjena možnost nam lahko močno olajša delovni dan ali določeno obdobje, ko smo zelo zaposleni z postrežbo strank, prenovami prostorov ali drugimi nalogami. Vedno pa je tako, da je najeta gostinska oprema strokovno očiščena, preden jo pričnemo uporabljati.

Mehčanje vode ohranja pomivalne stroje v najboljšem stanju

Vodni kamen brez dvoma povzroča obloge in druge nevšečnosti v pomivalnih in pralnih strojih vseh velikosti. Obloge sčasoma povzročijo slabše delovanje strojev, kar poviša porabo električne energije in zmanjša njihovo učinkovitost. Obenem pa lahko, zaradi vodnega kamna, pride do različnih okvar, ki nam onemogočijo uporabo pomivalnega ali pralnega stroja. 

YouTube video
Kakovostna vodna postaja za mehčanje vode poskrbi, da se v strojih ne bo nabiral vodni kamen.

Veliko bolj smiselno je, da si za gostinski obrat omislimo kakovostno vodno postajo. Ta filtrira vodo in jo obenem mehča. Mehčanje vode je idealno za povečanje življenjske dobe raznih strojev, ki jo potrebujejo pri delovanju učinkovite kuhinje. Tudi dehidratorji hrane bodo potrebovali manj čiščenja in bodo delovali dlje, če se v njih ne bo nabiral vodni kamen.

Kdaj je potrebno mehčanje vode?

Dejansko je tako, da je voda v pitnih vodovodnih sistemih dokaj trda. To trdoto določa količina mineralov, ki se v njej nahaja. Vodni kamen je sestavljen iz kalcija in magnezija, ki se nabira v napravah v obliki usedlin. Odstranimo ga lahko na kemični način z uporabo različnih mehčalcev vode. Najbolj učinkovit sistem pa je, da namestimo vodno postajo v naš gostinski obrat. Ta bo poskrbela, da bo neprestano čistila vodo nevarnih in škodljivih elementov, kot tudi vodnega kamna. Vodna postaja nam bo tudi omogočila bolj učinkovito čiščenje umazanih kozarcev, posod in druge jedilne opreme ter pripomočkov.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top