Najpogostejše napake pri prodaji nepremičnine v Sloveniji

Prodaja nepremičnine je vrsta postopka, ki ga večina ljudi izvede enkrat, morda dvakrat v življenju. Seveda lahko prav vsaka napaka, ki je storjena v tem postopku, prodajalca stane veliko. Posledično je toliko pomembneje, da smo pri prodaji nepremičnine kar se da previdni ter pazljivi.

Katere pa so najpogostejše napake pri prodaji nepremičnine v Sloveniji? Ena med njimi je zagotovo tudi neprimerna oziroma napačna izbira nepremičninskega agenta.

Sklenitev pogodbe z nepremičninskim agentom

Če se boste kdaj v življenju lotevali prodaje nepremičnine in niste dovolj učinkovito podkovani na pravnem področju, je najpametneje obiskati katero od nepremičninskih agencij ter z nepremičninskim posrednikom skleniti pogodbo. S pomočjo pravne službe vas bo prav omenjeni posrednik vodil skozi celotni postopek.

Pri prodaji nepremičnine v Sloveniji moramo biti pazljivi.
Pri prodaji nepremičnine moramo biti previdni.

Seveda boste morali za prodajo nepremičnine v Sloveniji, ki bo potekala pod strokovnim okriljem, odšteti jar nekaj denarja, a se verjetno večina med vami strinja, da je bolje tako, kot pa če bi zaradi nepoznavanja področja ostali brez zajetnega kupa denarja. Pogodbo pa seveda sklenite s priznano ter dobro preverjeno nepremičninsko agencijo, sicer hitro lahko naredite eno od najpogostejših napak pri prodaji nepremičnine v Sloveniji – izbira napačne nepremičninske agencije.

Popravilo nepremičnine pred prodajo

Tudi popravila sodijo med najpogostejše napake pri prodaji nepremičnine v Sloveniji. Večina prodajalcev se pred prodajo ukvarja z vprašanjem, ali se lotiti prenove oziroma popravljanja določenih zadev pred samo prodajo. Zagotovo se je estetskih popravkov pametno lotiti, na primer zamenjavo starih zaves, beljenja, osvežitve prostorov. Prav tako tudi večjih posegov, na primer menjave kritine, zamenjava oken. Vse to namreč samo še povečuje vrednost nepremičnine.

Pri prodaji nepremičnine v Sloveniji je potrebna prenova.
Pred prodajo nepremičnine se je pametno lotiti estetskih popravkov, ki zvišajo njeno vrednost.

Poseg oziroma prenova pa je povsem nesmiselna, če boste na primer zamenjali ploščice, pustili pa prvotne odtočne cevi. Novi kupec bo moral namreč slej ko prej poskrbeti za ponovno razbijaje prostora.

Prodaja najbolj vročih nepremičnin pri nas

Tudi pri prodaji tako imenovane vroče nepremičnine se lahko zgodi vrsta napak. A kaj sploh so vroče nepremičnine? To so tiste nepremičnine, ki se praviloma dokaj hitro prodajo. Med njimi so zagotovo tudi elitne nepremičnine. Še posebej tiste, ki se nahajajo v prestolnici.

V središču naše prestolnice se nahajajo elitne nepremičnine, ki so na voljo tudi za prodajo. Stanovanja so prejšnji lastniki večinoma temeljito prenovili. Iz nekaterih prostorov nepremičnin imate na voljo celo direktni pogled na ljubljanski grad.

Najbolj luksuzna stanovanja v Ljubljani

Nepremičnine v naši prestolnici so na voljo tako za nakup kot prodajo ali pa za najem. Najbolj luksuzna stanovanja v Ljubljani vas lahko stanejo ogromno denarja. Nekatera se nahajajo tudi v starem delu mesta. Ob vstopu v takšna stanovanja bi hitro ugotovili njihov skupni imenovalec. Stene so pretežno pobarvane v svetle barvne odtenke, parket pa je v temnejših barvah. To daje nadvse eleganten videz oziroma kontrast. Tudi pohištvo takšne nepremičnine v Ljubljani je v temnejših odtenkih, kuhinje pa so pogosto zasnovane v belem sodobnem dizajnu. Brezčasno udobje ustvarjajo minimalistična eleganca v sinergiji s povsem klasičnimi detajli, premišljenimi kontrasti ter z izbranimi materiali.

YouTube video
Pri prodaji nepremičnine je najpametneje obiskati katero od nepremičninskih agencij ter z nepremičninskim posrednikom skleniti pogodbo.

Nakup nepremičnine v mestu zagotovo ni poceni storitev. Še posebej to velja za luksuzna stanovanja v Ljubljani. Kljub temu pa lahko sledimo s pomočjo dobre nepremičninske agencije oziroma nepremičninskega posrednika pridete do cenovno ugodne možnosti.

Najdražje nepremičnine v Sloveniji

Stara Ljubljana je za marsikoga odlična lokacija, a so stanovanja v tem delu prestolnice zagotovo med najdražjimi. Nepremičnina s čudovitim pogledom na Ljubljanico vas lahko na primer stane tudi več kot milijon evrov. Na voljo je izjemno luksuzna nepremičnina, ki je povsem obnovljena. Gre za štirisobno staromeščansko stanovanje, ki vključuje dva balkona. Krasi ga visok strop ter udobni in izjemno razkošno opremljeni prostori. V vseh sobah je po tleh položen klasični parket, razen v toaletnem prostoru, kjer tla krasi oniks. Zaradi kakovostnih protihrupnih oken pa se z ulice ne sliši prav nobenega hrupa.

Luksuzna stanovanja v Stari Ljubljani za nakup.
V Stari Ljubljani so na voljo za nakup luksuzna stanovanja, ki so v tem delu prestolnice med najdražjimi.

V Ljubljani je za nakup na voljo tudi meščanska vila, ki se jo lahko uporabi tudi za poslovne namene ali pa za diplomatsko rezidenco. Na voljo ima več spalnic in kopalnic. Okoli nje pa je skrbno urejen vrt s teraso, paviljonom, vodometom ter letno kuhinjo.

V Ljubljani pa lahko za prodajo ali najem najdete tudi najbolj čudna ali pa nenavadna luksuzna stanovanja. Nekatera med njimi se nahajajo v mirni naravni ob gozdu, in to v neposredni bližini centra mesta. Preverite pa jih lahko tudi na spletu v kateri od nepremičninskih agencij.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top