Pomembno pohištvo za kopalnico

Vsaka kopalnica je poseben prostor. Predstavlja zatočišče pred zunanjim svetom, kjer se lahko napolnimo s svežo energijo. Zato je pomembno, da se v njej počutimo dobro. Izbira primernega ogledala, straniščne školjke, polic, omaric ipd., nam bo olajšala umivanje, čiščenje kot tudi shrambo toaletnih potrebščin. Neglede na velikost samega prostora je mogoče izbrati kopališko pohištvo, ki nam bo najbolj ustrezalo. Vedno je priporočeno, da se močno posvetimo prostoru za kopalniške potrebščine, saj ga hitro zmanjka, ko pričnemo polniti kopalnico s čistili, toaletnim papirjem, šamponi in drugimi pripomočki.

Umivalniki so ključni del vsake kopalnice

Pogosto se oprema kopalnice prične z umivalnikom. Ta predstavlja njeno središče, saj je eden izmed najbolj uporabljenih elementov. Predstavlja pa tudi izredno pogost element za kopalnice, ki ga je mogoče zaslediti v številnih izvedbah, oblikah in drugih značilnosti. To pomeni, da je mogoče umivalnik postaviti skoraj kamorkoli. Namestimo ga lahko na steno, kar zmanjša porabo prostora. To je izredno uporabno v majhnih kopalnicah, kjer smo omejeni z različnimi dimenzijami prostora in moramo zato bolj ekonomično izbirati pohištvo.

umivalniki in kopalniško pohištvo
Pogosto se oprema kopalnice prične z umivalnikom.

Dodaten prostor za shranjevanje toaletnih potrebščin si lahko zagotovimo z izbiro primernega umivalnika. Ta ima lahko omarice ali police pod samim umivalnikom. To pa nam poda veliko razpoložljivega prostora za shranjevanje čistil, brisač, toaletnega papirja ipd.

Kopalniška ogledala

Neglede na velikost, obliko ali druge značilnosti kopalniškega ogledala, je to potrebno v vsaki kopalnici. Najbolje je, da izberemo tako izvedbo, ki bo dovolj velika za naše potrebe. Seveda ne gre zanemariti samega estetskega pomena. Res je, da kopalniško pohištvo lahko hitro ustvari občutek utesnjenosti v samem prostoru. To je še bolj izrazito v primerih, ko nimamo na voljo dovolj razpoložljivega prostora oziroma opremljamo manjšo kopalnico. Ogledala imajo poseben učinek na vsak prostor, saj ustvarijo občutek, kot da je večji. Obenem pa podaljšajo doseg naravne svetlobe, kar pomeni, da s primerno postavitvijo ogledala zmanjšamo potrebo po uporabi luči skozi dan.

Omarice in police v kopalnici

Prostora v kopalnici zelo hitro zmanjka, neglede na njeno velikost in opremljenost. Rešitev se skriva v primerni in zadostni postavitvi kopalniškega pohištva v obliki omaric in drugih elementov. Načeloma jih lahko postavimo kamorkoli, vendar to pogosto ni potrebno. Dovolj je že, če imamo dovolj velike omarice, nekaj polic in mogoče prosto stoječo kopalniško omaro. Priporočljivo je, da vnaprej raziščemo, koliko brisač, čistil in drugih predmetov potrebujemo v kopalnici. S tem se izognemo prenatrpanemu kopalniškemu pohištvu, kot so police, omarice in drugi shranjevalni prostori.

kopalnipko pohištvo po meri
Ogledala imajo poseben učinek na vsak prostor, saj ustvarijo občutek, kot da je večji.

Različne vrste popularnih umivalnikov

Med izbiro umivalnika je zelo pomembno, da izberemo pravilno izvedbo. Na voljo imamo številne vrste umivalnikov, ki se med seboj razlikujejo načinu postavitve. Nekateri so bolj, drugi pa manj primerni za uporabo v manjših in velikih kopalnicah. Na koncu je vse odvisno od velikosti samega prostora, kot tudi naših želja, kar se tiče okusa, materialov, izgleda ipd.

YouTube video
Ideje za ureditev kopalniškega prostora.

Stenski umivalniki so zelo pogosti

Stenske umivalnike je mogoče zaslediti v številnih velikostih in oblikah. Montaža je zelo enostavna, zato jih lahko zasledimo v mnogih domovih, kot tudi garažah, kleteh in drugih okoljih. Njihovo težo nosijo nosilci. Pod njimi pa so speljane cevi za pritok in odtok vode. Spodnji del lahko zagradimo z omarico, kamor je mogoče pospraviti manjšo količino čistil. Velikost podumivalniške omarice je odvisna od velikosti umivalnika. Omenjeni umivalniki so primerni za moderne kot tudi starejše kopalnice, saj se jih uporablja že od nekdaj. Obenem pa se zlijejo s svojo okolico. Spodnje cevi je mogoče skriti z omarico, kar doda celotni kopalnici nekaj funkcionalnosti in prestiža.

Nadpultni umivalniki

Dandanes so zelo popularni nadpultni umivalniki, saj so zelo priročni, izgledajo lepo in so preprosti za uporabo. Postavljeni so neposredno na kopalniškem pultu. Na voljo so v številnih oblikah in velikostih, kar poveča našo izbiro, če želimo opremiti novejšo ali starejšo kopalnico z omenjenimi umivalniki. Na voljo so tudi v številnih barvah in materialih izdelave. Priporočajo se za srednje in večje kopalnice, kot tudi ljudi, ki želijo pod umivalnikom hraniti zobne ščetke, brisače in druge toaletne potrebščine.

Podpultni umivalniki

Podpultni umivalniki so zelo podobni nadpultnim. Razlika je v tem, da se robovi umivalnika skrivajo pod površino pulta. To naredi celoten pult bolj eleganten po izgledu. Obenem pa olajša čiščenje umivalnika. Njihova namestitev je malenkost bolj zahtevna, saj je potrebno pritrditi omenjen element pod ohišje pulta. Priporočeni so za kopalnice, kjer želimo najbolj čist izgled in elegantno atmosfero. 

Neglede na velikost kopalnice, ki jo prenavljamo ali jo nameravamo opremiti, si je priporočljivo narediti načrt. Izbira kopalniškega pohištva je lahko zabavna, če vemo, kaj približno iščemo in želimo od svoje kopalnice. 

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top