Opremimo svoj dom z dnevnimi regali

Pri opremi dnevne sobe je zelo pomembna izbira pravega pohištva. Tako moramo poskrbeti za primerno stojalo za naš televizor in drugo hi-fi opremo ter omarice za knjige. Obenem pa bomo morda želeli dodaten prostor za postavitev slik, rož in drugih okrasitev. Najlažje je, če naše potrebe zadovoljimo z regali za dnevno sobo. Te vsebujejo že vnaprej izdelano pohištvo, kar nam močno olajša izbiro. Obenem pa bomo lahko hitro videli, če izbrano pohištvo ugaja našemu okusu. Regali pa predstavljajo idealno opremo za velike in manjše dnevne sobe.

Regali za dnevno sobo izboljšajo pretočnost našega doma

Ena izmed velikih skrivnosti ustvarjanja boljšega občutka v vsakem doma je pretočnost. Dnevni regali so narejeni tako, da podajo občutek lahkotne tranzicije med prostori in stilom pohištva v naši hiši ali stanovanju. Narejeni so tako, da se podajo k večini obstoječih stilov pohištva v našem domu. Različni proizvajalci pa jih ponujajo v mnogih modernih in klasičnih stilih. Tako lahko izbiramo med mnogimi dnevnimi regali za našo sobo.

Vgradni dnevni regali so narejeni za največji izkoristek danega prostora. Ker jih namestimo na steno, zavzamejo manj prostora v naši sobi.

Z dnevnimi regali je tudi možno ustvariti minimalistično notranjost, ki je izredno učinkovita. S tem se izognemo izbiri prevelikega pohištva, ki zavzame preveč prostora. Če pa imamo v sobi že prisotne večje omare, sedežne garniture ipd., pa z izbiro regalov zmanjšamo njihovo navidezno velikost v sobi. Pretočnost pohištva se tako hitro uskladi, kar izboljša energijo v našem domu in poda občutek večje notranjosti, kot je v resnici.

Dnevni regali nam nudijo več prostora

Vgradni dnevni regali so narejeni za največji izkoristek danega prostora. Ker jih namestimo na steno, zavzamejo manj prostora v naši sobi. Obenem pa ne zmanjšajo občutka velikosti dnevne sobe. Njihove elemente lahko prilagajamo našim potrebam. Same elemente je možno postaviti bolj skupaj ali pa bolj narazen, če nam to dopušča konstrukcija regalov. Možno pa je tudi, da nadgradimo katerikoli element z novejšo izvedbo. S tem si zagotovimo nenehno posodabljanje elementov, če si seveda to želimo. Ko bomo potrebovali več prostora ali drugačen regal, ga lahko hitro in enostavno zamenjamo.

Sedežna garnitura je nujen dodatek za vsako dnevno sobo

V večini dnevnih sob je možno zaslediti sedežne garniture oziroma zofe različnih oblik in postavitev. Te so velikokrat center pozornosti, saj so največji kos pohištva v samem prostoru. Je pa tudi res, da se večino dogajanja v dnevni sobi odvija na in okolji njih. Idealne so za dnevni počitek, gledanje televizorja s prijatelji in družinskimi člani, branje knjige ipd.

Regali za dnevno sobo
Z dnevnimi regali je tudi možno ustvariti minimalistično notranjost, ki je izredno učinkovita.

Sedežna garnitura je tudi odličen dodatek k regalom, ki podpirajo postavitev hi-fi in drugih multimedijskih naprav. Zofa nam bo omogočila uživanje pri gledanju televizorja, poslušanju glasbe, igranju video-iger ipd. Za manjše sobe lahko izberemo zofo v obliki črke L. V večjih sobah pa lahko izbiramo med manjšimi in večjimi garniturami po želji. Same garniture pa lahko med seboj tudi kombiniramo, če nam to dovoljuje postavitev sobe, pohištva in prostor, ki je na voljo.

Preberite si tudi naslednji članekUmetna božična drevesa za naš dom“.

Vgrajene luči v regalih za dnevno sobo izboljšajo atmosfero v prostoru

Moderni regali za dnevno sobo imajo možnost vgradnje LED luči. Nekateri modeli so že z njimi opremljeni, druge pa lahko nadgradimo z LED trakovi in drugimi svetilnimi telesi. Osvetlitev slik, pokalov, ter raznih okrasitev in drugih elementov pride do izraza v vsakem primeru. Obenem pa bomo tako ustvarili prijetno atmosfero v dnevni sobi, ki bo idealna za počitek ali sprostitev po dolgem dnevu na sedežni garnituri.

Sedežna garnitura
Sedežna garnitura je tudi odličen dodatek k regalom, ki podpirajo postavitev hi-fi in drugih multimedijskih naprav.

LED osvetlitev dnevnih regalov je tudi dobrodošla, zaradi tega, ker osvetli globino predalov, polic in drugih površin. Tako lahko tudi v zadnji del polic postavimo predmete, ki jih želimo izpostaviti. Seveda pa lahko same luči tudi ugasnemo. Ko pa želimo ustvariti prijeten ambient v sobi, pa jih lahko kadarkoli prižgemo.

YouTube video

Regali imajo modularno pohištvo

Odlična prednost sobnih regalov je ta, da so popolnoma modularni. Vsak element je samostojen. To pa nam olajša njihovo postavitev, saj ne bomo potrebovali preurejati dnevne sobe. Vsebujejo lahko tudi različne eksotične dodatke, kot so:

  • Mini bar
  • Vgrajeno osvetlitev vseh ali določenih elementov
  • Mizo, ki se poda elementom regala

Večino regalov lahko namestimo na steno. Nekatere pa lahko samo preprosto postavimo na tla. Odvisno je seveda od naših želja in omejitev sobe, ki jo želimo opremiti. Odvečne modularne elemente je možno postaviti v drugo sobo, če nam zmanjka prostora. Te pa lahko zapolnimo s standardnim pohištvom, kot so garderobne omarice, razstavne omarice, mize ipd.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top