Umetna božična drevesa za naš dom

Vsak konec leta je izredno zabaven čas, saj se bližajo prazniki. Priprava na božič in novo leto od nas zahteva, da si izberemo številne okraske. Omenjeni okraski oznanjujejo praznični duh in atmosfero s katero zaključimo leto na zabaven način. Mnogi uporabniki pa se vsakič znova vprašajo, če so umetna božična drevesa za njih primerna izbira. Zaradi svojih številnih prednosti so umetna drevesa veliko bolj uporabna, saj imajo dolgo življenjsko dobo ter za seboj ne puščajo iglic, lubja in druge nesnage. Obenem pa jih lahko okrasimo na enak način, kot naravno smreko ali drugo drevo.

Umetno božično smreko lahko kupimo takoj

Pogosto se zgodi, da ob prihajajočih praznikih hitimo po številnih nakupih. Kupiti moramo darila, obiskati prijatelje in opraviti mnoga druga opravila. Obenem pa nas v službi čakajo številne delovne naloge, ki jih je potrebno zaključiti do konca leta. Vse to pomeni, da morda ne bomo imeli časa za iskanje primernega drevesa za božič. Tudi, če ga pričnemo iskati, je zelo verjetno, da ga ne bomo v prvem poskusu kupili. Cene naravnih smrek so lahko raznolike. Oblike in višine razpoložljivih dreves pa morda niso primerne za naše stanovanje ali hišo. 

Bela umetna božična drevesa
Bela umetna božična drevesa z zlatimi okraski

Veliko lažje je, če izberemo umetno božično drevo, ki ga lahko kupimo v spletni trgovini s prazničnimi okraski. Na izbiro imamo drevesa številnih velikosti, obsegov in barv. Nekatera pa imajo tudi že vgrajeno LED osvetlitev in nameščene okraske, kar nam še olajša okraševanje drevesa. 

Na voljo pa so tudi številni adventni venci in drugi okrasi, ki imajo vgrajene LED lučke in druge zanimive dodatke.

Božično drevo narejeno iz kakovostnih materialov

Včasih so bile umetna božična drevesa hitro opazna. Uporabljala so barve in materiale, ki se niso kosali z naravnimi izvedbami. Dandanes pa so skoraj nerazločna od naravnih dreves, saj so skoraj enaka po strukturi, gostoti iglic in obliki vej.

Umetna božična drevesa z dekoracijo
Umetna božična drevesa z dekoracijo

Visoko-kakovostna plastika in drugi materiali naredijo umetna drevesa za božič in novo leto izredno vzdržljiva. Brez težav jih lahko uporabljamo več let ali desetletja. Na njih pa je moč namestiti raznovrstne okraske v obliki bunkic, zvezdic ipd. LED lučke, umetni sneg in drugi okraski pa bodo še dodatno izboljšali izgled našega božičnega drevesa narejenega iz umetnih materialov.

Brez potrebe po temeljitem čiščenju

Izbira naravne smreke kot božičnega drevesa je smiselna v primerih, če ga imamo okrašenega zunaj hiše ali v prostoru, kjer umazanija ne predstavlja velikih težav. Dejansko bodo z drevesa odpadale iglice, lubje in drugi naravni elementi. Obenem pa bomo morali počistiti zemljo, prah in drugo nesnago, če bomo drevo uporabljali doma. Tako lahko hitro nastane velika zmeda, saj se omenjena umazanija zažre v tepih ali preprogo.

YouTube video
Kako izdelujejo umetna božična drevesa

Naš dom bomo veliko lažje in hitreje pospravili, ko se končajo prazniki, če bomo uporabljali umetno drevo. Tako ne bo potrebe po pospravljanju umazanije v obliki zemlje, prahu, žužkov ipd. Dovolj bo že, če bomo posesali tla, kjer je umetno božično drevo stalo.

Adventni venec je nepogrešljiv del praznovanja novega leta

Približujoče novo leto nam poda možnost, da zunanjost in notranjost svojega doma okrasimo na številne načine. Zelo pomemben okras predstavlja adventni venec, ki naznanjuje konec trenutnega in pričetek novega leta.

Beseda advent pomeni prihod. To lahko razumemo kot začetno obdobje, ko čakamo na konec trenutnega in prihod prihodnjega leta. V krščanstvu pa ima adventni venec dva pomena. Prvi je ta, da oznanjuje rojstvo Jezusa. Drugi pomen, ki ga ima venec, pa je pričakovanje drugega prihoda Jezusa, ko se konča božična sezona.

Upanje, Vera, Veselje in Mir

Zadnji štirje tedni trenutnega leta so čas, ko na adventnem vencu prižgemo svečke. Vsako nedeljo se prižge ena svečka. Veliko ljudi pa se ne zaveda, da imajo svečke močan pomen. Predstavljajo štiri pomembne pojme, ki so temelji krščanstva. Te pojmi so:

  • Upanje
  • Vera
  • Veselje
  • Mir

Vsi pojmi so izredno pomembni za vse ljudi, ki po svetu pričakujejo božič in novo leto. Nekateri adventni venci pa imajo v sredini še peto svečko. Ta je namenjena Jezusu, ki ga s prižigom sveče počastimo.

Različne barve adventnih vencev

Dandanes lahko kupimo adventne vence v številnih barvah in oblikah. Izbiramo lahko tudi med številnimi velikostmi vencev, kot tudi okrasitvami. Bogata izbira nam omogoča, da hitro najdemo najbolj primerni venec za naš dom.

Glavni namen adventne sezone je, da si vzamemo čas za razmislek in tudi praznovanje. Obenem pa naznanja vrnitev Kristusa, kot je bilo dolgo nazaj zapisano v Bibliji.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top