Vsaka kuhinja je drugačna

Kuhinjski blok je lahko narejen iz različnih materialov, ki doprinesejo v dom svojevrstno atmosfero. Zato je potrebno izbrati prav kuhinjski blok ob katerem se bomo počutili dobro. Kuhinjski blok lahko vsebuje kuhalno ploščo, hladilnik in pomivalno korito. Po navadi je potrebo doplačati naprave, ki pridejo s kuhinjskim blokom, lahko pa si ga opremimo po svoje.

Zakaj kuhinjski blok

Najbolj preprosta rešitev za dober izkoristek prostora, kuhinjski blok bo zapolnil prostor z že izdelanimi omaricami in drugimi kuhinjskimi elementi. Lahko je tudi iztočnica za celotni izgled naše kuhinje, če nimamo ideje.

Večina kuhinjskih blokov bo dodala novo funkcionalnost in prostor naši kuhinji medtem, ko bo tudi popestrila sam izgled. Kuhinjski blok je lahko že opremljen z napravami kot je mikrovalovna pečica, štedilnik ali celo televizor. Možnost je neomejeno, kar se tiče same opreme.

Več prostora

Če želimo najbolje izkoristiti prostor v naši kuhinji je kuhinjski blok prava izbira. Če smo v stiski s prostorom priporočamo, da izberemo kuhinjski blok, ki ima vgradne naprave (pečica, pomivalni stroj…) ali pa, da ima možnost vgradnje. Tako lahko na primer privarčujemo prostor, če je naša mikrovalovna pečica vgrajena v sam blok in ne sedi na rezalni mizi.
Pametna uporaba prostora lahko tudi izboljša izgled naše kuhinje. Če skrijemo majhne naprave, kot so mešalniki za kavo ali rezalnik v kot, naša kuhinja ne bo imela neurejenega izgleda. Poleg tega lahko hitro počistimo kuhinjo, ki nima veliko stvari razmetanih naokoli.

Pokažimo najboljše

Če postavimo kuhinjski blok poleg okna, lahko izpostavimo del kuhinje, ki želimo, da ga vidijo vsi. Taka postavitev ima tudi praktični namen, saj če kuhamo poleg okna ne rabimo dodatnih luči prižigati podnevi. Tako pa lahko tudi pokažemo naš najboljši del kuhinje, kjer imamo začimbe in domače dobrote.

YouTube video

Kaj pa kuhinjski blok z odprtimi predali? Lahko jih okrasimo s našimi najboljšimi krožniki, kozarci ali pa spominki – nekaj kar bo dalo dodatno vizualno vrednost našemu kuhinjskemu bloku in celotni kuhinji. Tako bo kuhinja dobila občutek majhne dnevne sobe kjer vedno diši po dobrotah.

Če potrebujete plinske inštalacije Maribor si preberite naslednji članek,

kopalnipko pohištvo v vsak dom

Pomembno pohištvo za kopalnico

Vsaka kopalnica je poseben prostor. Predstavlja zatočišče pred zunanjim svetom, kjer se lahko napolnimo s svežo energijo. Zato je pomembno, da se v njej počutimo dobro.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top