Kako na najprimernejši način opremiti predsobo?

Predsobe predstavljajo prvi prostor, v katerega vstopamo po dolgem napornem dnevu. Tovrstni del doma daje prvi vtis, ki si ga o našem domu ustvarijo gostje. Predstavljal naj bi tudi prevodnik, ki energiji omogoča ali pa onemogoča vstop v naš dom. Ravno zaradi tega je še toliko pomembneje, kakšno pohištvo za predsobe si izbiramo.

V prvi vrsti je pri ključnega pomena, da je vhod v naš dom dovolj prostoren. Začeti je torej treba zunaj. Do vhoda naj vodi čim širša pot, vhodna vrata pa naj bodo dobro zaščitena pred različnimi vremenskimi vplivi. Tudi za vhodna vrata je dobro, da so čim širša.

Znotraj naj bo predsoba široka vsaj dva metra. V tem primeru se lahko v njej hkrati zadržuje tudi nekoliko večja družba – ob slovesu ali pa ob pozdravu v dom.

Postavitev ogledala v predsobi

Pri opremljanju predsobe ima pomembno vlogo tudi samo pohištvo oziroma posamezni elementi. Pomembno je, da ogledalo v predsobi postavite čim bolj strateško. Ogledalo v tem delu doma ni namenjeno zgolj zadnjemu pogledu pred odhodom od doma, temveč lahko ta slabše osvetljeni in majhen prostor tudi optično poveča oziroma korigira.

funkcionalno pohištvo za predsobe
Predsobe služijo kot prostori, kjer lahko stanovalci odložijo stvari in sezujejo obutev, preden vstopijo v druge dele doma. Pomembno je kako postavite pohištvo za predsobe in umestite ogledalo, ki lahko predsobo optično poveča in osvetli.

Dobro je, da je predsobno ogledalo postavljeno nasproti vhodu v drug prostor doma. Kar se tiče samih barv, je za predsobe najbolje, da izberete nevtralne barve. Ko vstopamo v svoj dom, je namreč ključnega pomena, da nas prevzame občutek reda, ki ga lahko ustvarite z nevtralno barvo.

Najpomembnejše pohištvo za predsobe

Eden od najpomembnejših kosov pohištva oziroma elementov v predsobi je zagotovo garderobna omara. Ta mora biti seveda primerno velika, da je lahko predsoba povsem pospravljena, na takšen način se v hipu lahko zmanjša občutek nereda v njej.

primerno pohištvo za predsobe
Da zmanjšajte nered v predsobi morate izbrati primerno pohištvo za predsobe. Dodajte preprosto leseno klop, da si bodo lahko vsi zlahka obuli in sezuli čevlje, pare pa hranite v spodnjih košarah za shranjevanje. Če želite izkoristiti prostor na steni, namestite kljuke za obešanje plaščev, klobukov in torb.

Potrebno je omejiti elemente, ki so postavljeni na vidna mesta. To so na primer ključi, pošta, sončna očala in podobno. Takšne predmete pospravite v predal.

Naravni materiali pri opremljanju predsobe

Pohištvo za predsobe naj bo čim bolj naravno. Dejstvo je, da je predsoba tisti prostor našega doma, ki ga deli na zunanji in notranji svet. Predsobe je zato najprimerneje opremiti z lesom.

Ne pozabite niti na sobne rastline v predsobi, ki so lahko v okrasnih lončkov – prav tako iz povsem naravnega materiala.

Kakšno naj bo pohištvo za dnevne sobe?

Poleg kuhinje in spalnega prostora je dnevna soba prostor, v kateri se zadržujemo največ časa. Prav tako vanjo pogosto povabimo svoje goste. Tudi zato je še toliko pomembneje, kakšno pohištvo za dnevne sobe si izbiramo.

Precej več svobode pri opremljanju nam dajejo večje dnevne sobe. Regali za dnevno sobo pa tudi drugi elementi pohištva so v tem primeru lahko bistveno večje velikosti.

Dobro načrtovanje opremljanja dnevne sobe

Če dnevni prostor opremljate prvič in s tem nimate niti najmanjših izkušenj, je pametno, da vam pri tem pomaga nekdo z izkušnjami pa tudi strokovnim znanjem. Za pomoč pri izbiri pohištva za dnevni prostor lahko prosite tudi prodajalca v specializirani prodajalni s pohištvom.

regali za dnevno sobo za shranjevanje
Pri opremljanju večje dnevne sobe so regali za dnevno sobo in drugo pohištvo lahko bistveno večje velikosti.

Izkušeni in strokovno podkovani prodajalci vam med drugim lahko dobro svetujejo, kakšni regali za dnevno sobo so v tem hipu najbolj priljubljeni in kateri bi se najbolje podal v vašo dnevno.

Izbira sedežne garniture

Med pomembnejše pohištvo za dnevne sobe se zagotovo uvrščajo sedežne garniture. Čeprav se sprva zdi, da je izbira takšnega elementa sila preprosta, pa kasneje lahko ugotovimo, da temu vendarle ni tako.

Izbira pohištva za dnevno sobo je še toliko zahtevnejša, če je dnevni prostor precej majhen. V tem primeru bo pohištvo za dnevno sobo precej manjše velikosti, prav tako v prostor ne boste mogli postaviti velikega števila različnih kosov.

Različni tipi regalov za dnevni prostor

Če vas zanimajo regali za dnevno sobo, ste lahko že na začetku raziskovanja odkrili, da je izbire na trgu več kot dovolj. Na voljo so namreč najrazličnejši tipi, a prav vsak regal se ne poda v vsak dnevni prostor.

YouTube video
Top 100 idej za regale v dnevni sobi

Pohištvo za dnevne sobe se izbira predvsem glede na velikost samega prostora. Prav tako je pomembna sama umestitev. Ni vseeno, v kateri del dnevne sobe boste postavili sedežno garnituro, kavč ali ležalnik.

Razsvetljava v dnevni sobi

Pohištvo za dnevne sobe je treba torej izbrati kar se da preudarno. Obenem je ključno tudi to, kakšne barve bodo stene in za kakšen tip razsvetljave se boste odločili.

Vse omenjeno namreč v zelo veliki meri vpliva na vaše počutje in udobje v prostoru, ki vam je v domu med najbolj pomembnimi.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top