Dobrodošla pomoč profesionalnih čistilcev

Koliko časa v povprečju na dan ali na teden porabite za čiščenje svojega doma? Če ste pri takšnem opravilu dosledni, morda uro ali dve na dan. Žal pa večini med vami čas ne dopušča vsakodnevnega pospravljanja, pomivanja in drugih gospodinjskih opravil. Tako vam ne preostane nič drugega, kot da svoj prosti čas med vikendom porabite za urejanje notranjih in zunanjih prostorov doma.

Po drugi strani pa si lahko takšna opravila dobro načrtujete skupaj s svojimi najbližjimi. Vsak teden sprosti napravite načrt, kdo je kateri dan zadolžen za katero opravilo. Če se vam tudi takšno planiranje ne bo izšlo, je čas za najetje tuje pomoči. Čiščenje na domu je storitev, ki vam jo ponuja večina servisov za čiščenje.

Odlični rezultati čiščenja na domu

Temeljito čiščenje notranjih in zunanjih prostorov doma vzame precej časa. Čeprav se dela lotite z vso vnemo in primernimi napravami ter pripomočki, so rezultati čiščenja vse prej kot odlični. Tudi zato je morda dobro, da se enkrat za spremembo odločite za najem čistilnega servisa. Ekipa strokovnjakov se bo čiščenja na vašem domu lotila na povsem drugačen način. Rezultati pa bodo zagotovo odlični.

Čiščenje na domu - kuhinja
Čiščenje na domu zajema tudi čiščenje kuhinje

Čiščenje na domu vključuje dejavnosti v notranjih in zunanjih prostorov. Za začetek je najbolje, da se dogovorite za pospravljanje zahtevnejših prostorov. Kuhinja, dnevna soba in kopalnica so zagotovo prostori, ki potrebujejo največ nege.

Hitro čiščenje doma s profesionalnimi napravami

Z rezultati pri pospravljanju doma pogosto niste zadovoljni tudi zato, ker pri roki nimate primernih naprav. Za globinsko čiščenje na primer potrebujete naprave, ki jih večna med vami nima. Profesionalni čistilci takšne naprave prinesejo s seboj. Čiščenje na domu je tako hitrejše, kakovostno in učinkovito.

Čiščenje na domu s pripomočki
Čiščenje na domu s profesionalnimi pripomočki

Tudi za čiščenje oken so potrebni prav posebni pripomočki, če želite najboljše rezultate. Sicer pa imate doma še druge številne kose pohištva in elemente, ki so za vzdrževanje precej zahtevni.

Tedensko čiščenje stanovanja

Idealno bi bilo, če bi svoj dom temeljito očistili vsaj enkrat na teden. Čeprav poskušate biti pri tem dosledni, vam to nikakor ne uspeva. To je še eden od razlogov za najem čistilnega servisa.

Z izbranim čistilcem se lahko dogovorite, da se čiščenja na domu loti enkrat na teden. Dan v tednu lahko določate sproti ali pa se dogovorite za konstantni dan v tednu.

Preberite si še naslednji članek: Pomembnost rednega čiščenja gostinske opreme

Čistila, čistilna sredstva in čistilni pripomočki za gostinsko opremo, da bo vaš gostinski lokal vedno čist pričakal goste v najboljši luči. Zagotovo se lahko strinjate z nami, da brez profesionalnih čistil delo čiščenja ne bo doseglo pravih učinkov.

Čudovito urejena okolica vašega doma

Tako kot je pomembna urejenost notranjih prostorov našega doma, je pomembna tudi zunanjost. Naši gostje najprej opazijo okolico objekta, v katerem prebivamo. Če je ta neurejena, je pričakovati enako situacijo tudi v notranjih prostorih. Sicer pa okolice doma ne urejamo samo zaradi drugih, temveč v prvi vrsti zaradi svojega lastnega zadovoljstva.

YouTube video
Video: Ambient TV Show – Vrt g. Vesela

Urejanje okolice hiše vzame še toliko več časa, če ste lastnik večje površine. Pri delu vam vsekakor pomagajo bližnji. Hitro pa se zgodi, da za takšno opravilo zmanjka časa. Pri prelaganju odgovornosti okolica doma postane vse prej kot lepa. Za čudovito urejeno okolico vašega doma ne nazadnje lahko najamete strokovnjake. Ti so dobrodošli v vseh letnih časih.

Elementi okolice doma

Okolica doma zajema vse vsebine, ki obdajajo objekt na parceli ter ga funkcionalno dopolnjujejo. Okoliš se praviloma razume tudi kot sistem logičnih, funkcionalnih povezav in vsebin, ki naj bi na učinkovit način poživljali lokacijo ter uporabnikom ponujali različne zunanje aktivnosti.

V osnovi se urejanje okolice hiše razume kot ureditev vrta in dvorišča. Obenem velja omeniti še dovozno pot, tlakovano površino, ograjo, garažo, teraso, vrtno lopo, sadovnjak, trato, zelenjavni vrt, peskovnik, skalnjak, igrala, ostalo zelenje in ne nazadnje tudi razsvetljavo. Elementov za tvorjenje okolice doma je torej izjemno veliko.

Celovit pristop k ureditvi okolice

Za urejanje okolice hiše lahko seveda poskrbite sami. Za težje dela pa je bolje najeti pomoč strokovnjakov. Odlično pomoč vam na primer lahko ponudi krajinski arhitekt. Takšen strokovnjak nudi celovit pristop k ureditvi okolice. Njegova ključna naloga je izluščiti prednosti in slabosti ter jih uporabiti vam v prid. Le na takšen način okolica vašega doma lahko zaživi v celotni podobi.

Najbolje je, da se pri urejanju okolice hiše najprej lotite večjih ter težjih gradbenih del. Šele nato so na vrsti tudi detajli. Prvi pomembnejši korak je zagotovo analiza lokacije. Iz nje namreč lahko razberete prednosti in slabosti. Prav vsaka lokacija pa je nekaj posebnega in edinstvenega ter predstavlja izziv za vas kot tudi za strokovnjaka.

Krajinski arhitekt vam lahko na podlagi vaših želja pripravi zasnovo celotne ureditve okolice.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top