Pomembnost rednega čiščenja gostinske opreme

Vsak gostinski obrat mora imeti usklajene številne elemente, če želimo, da deluje pri najvišji učinkovitosti. Pri delovanju kuhinje je zelo pomembna uporaba čistilnih sredstev, ki poskrbijo za ohranjanje higiene v vseh pogojih. Čista posoda, štedilniki, hladilniki, korita in druga oprema je veliko bolj priročna za uporabo, če se na njih ne nahaja plast maščobe in razne umazanije. Stranke pa bodo zelo zadovoljne, če jim postrežemo pripravljeno hrano na vrhunsko očiščenih krožnikih. Dandanes pa je tudi res, da je veliko različnih restavracij, barov in menz pod pogostim nadzorom inšpektorjev, ki so zelo natančni pri svojem delu in hitro izdajo kazni za nehigienične razmere tudi za najmanjše prekrške.

Sledenje varnostnim protokolom higiene

Vsaka država ima svoje lastne higienične protokole in pravila, ki jim morajo slediti vsi gostinci. S tem se zagotovi standard čistoče za stranke in zaposlene. Kazni za kršitve pa so zelo visoke. Temu je tako, saj je pred uvedbo teh pravil prihajalo do primerov, ko so nekateri gostinski obrati imeli zelo nizek nivo higiene. To pa pomeni, da je možen prenos parazitov in bakterij, kot tudi zastrupitev s hrano in pijačo. 

Pri delovanju kuhinje je zelo pomembna uporaba čistilnih sredstev, ki poskrbijo za ohranjanje higiene v vseh pogojih. Čista posoda, štedilniki, hladilniki, korita in druga oprema je veliko bolj priročna za uporabo.

Da bi se izognili možnim težavam z inšpektorji in razvojem bakterij ter plesni, je vedno priporočljivo uporabljati kakovostna čistilna sredstva za kuhinjsko opremo, posodo, korita in druge elemente. Pri tem se je pomembno zavedati, da s tem varujemo zdravje zaposlenih kot tudi gostov.

Stranke so zahtevne, kar se tiče higiene

Veliko strank je zelo zahtevnih kar se tiče higiene. Tako hitro opazijo različne napake, kot je vodni kamen in ostanki različne umazanije na krožnikih, kozarcih in jedilnem priboru. Usedline in ostanki umazanije so večinoma prisotni v gostilnah in restavracijah, kjer ne uporabljamo industrijske gostinske opreme za pomivanje. Če si ne moremo trenutno privoščiti primernega pomivalnega stroja, ga lahko najamemo in kasneje tudi odkupimo. S tem si zmanjšamo stroške nakupa strojne opreme za majhne, srednje in velike gostilniške obrate. Če bomo hrano vedno postregli na čistih krožnikih, se bo vest hitro razširila. To pa bo v naše podjetje prineslo nove stranke, ki bodo prišle, zaradi dobre hrane in vrhunskih standardov higiene. 

Da bi se izognili možnim težavam z inšpektorji in razvojem bakterij ter plesni, je vedno priporočljivo uporabljati kakovostna čistilna sredstva za kuhinjsko opremo, posodo, korita in druge elemente.

Profesionalna gostinska oprema za pomivanje odstrani vse madeže

Vsaka kuhinja v hotelih, restavracijah, gostilnah in drugih obrteh je vedno središče različnih madežev. Te nastanejo pri pečenju, kuhanju ter umivanju posode. Priprava pijače pa tudi pusti madeže na prtih, oblekah osebja, gostilniški opremi, na tleh in še kje druge. Seveda je pri tem tudi potrebno upoštevati, da stranke pogosto umažejo prt oziroma pregrinjalo na mizi, saj se hitro polije pijača, prevrne krožnik in še kaj drugega. Obenem pa ob velikem obisku moramo hitro očistiti ogromno količino kozarcev, krožnikov in jedilnega pribora. Pomivanje na roko je zelo monotono in časovno potratno delo. Rezultati so velikokrat nezadovoljivi, saj osebje ne more poskrbeti za vsak najmanjši madež, ki je težko viden s prostim očesom. Veliko bolje je, če imamo kuhinjo opremljeno z profesionalno gostinsko opremo za pomivanje. 

Profesionalna gostinska oprema za pomivanje odstrani vse madeže

Vrhunski pomivalni stroj razbremeni osebje številnih nalog. To jim omogoča, da se bolj posvetijo gostom, postrežbi in pripravi hrane ter pijače. Manj delovnih nalog ima tudi pozitiven vpliv na človeško psihologijo, saj bo osebje veliko bolj učinkovito in hitro ter z večjim zadovoljstvom opravljalo svoje delovne naloge.

Kakovostna čistilna sredstva preprečijo okvare pomivalnih strojev in pečic

Dejstvo je, da se neglede na pazljivost in izkušnje kuharjev, natakarjev in drugega osebja ob koncu dneva v kuhinji nabere precej madežev. Temu se je nemogoče izogniti, saj uporaba pečic, kuhalnikov, mešalnikov in drugih strojev pogosto povzroči številne madeže na tleh, stenah in drugih napravah v kuhinji. Neočiščeni madeži se prično kopičiti v obloge. V teh se nahajajo bakterije, ki so lahko škodljive za zdravje osebja in strank. Obenem pa te obloge počasi kvarijo učinkovitost naprav za pripravo hrane. Sčasoma pa lahko določene naprave obloge in madeži okvarijo, saj se v njih nahaja vlaga, mast in druge snovi, ki so škodljive za elektronske motorje in elektroniko, ki se nahajajo v pečicah, pomivalnih strojih in drugi gostinski opremi v našem obratu.

YouTube video
Dostopna gostinska oprema

Redno čiščenje naprav zagotovi njihovo dolgotrajno delovanje in uporabo. Strokovnjaki priporočajo, da po vsakem zaključenem dnevu očistimo ključne dele strojev v naši gostilni. Na ta način bomo preprečili nabiranje nepotrebne umazanije, plesni in oblog, ki povzročijo korozijo, oksidacijo kovin, okvaro elektronskih komponent in druge težave.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top