Grelci za pečice se uvrščajo med cevne grelce za segrevanje zraka

Električne pečice so nepogrešljiv gospodinjski aparat vsakega doma, uporabljajo pa se tudi v številnih gostinskih obratih, kuhinjah in marsikje drugje. Gre za aparate, ki lahko dosegajo zelo visoke temperature, saj se najpogosteje uporabljajo za peko. Da pa lahko pečice dosegajo takšne temperature, morajo imeti vgrajena ustrezna grelna telesa.

Če boste malo natančneje pogledali v svoje pečice, boste v njih opazili grelce v obliki cevi. To so grelci za pečice, ki jih sicer uvrščamo v skupino cevnih grelcev. Kot že ime pove je njihov glavni element grelna tuljava v obliki cevi, ki je lahko različno ukrivljena in oddaja ustrezno toploto.

Z grelci za pečice uravnavamo temperaturo zraka v pečici

Cevne grelce v grobem delimo v tri skupine glede na to, kakšen medij z njimi segrevamo. To so potopni, zračni in oljni grelci. Grelci za pečice spadajo med zračne cevne grelce, saj je njihova glavna naloga segrevanje zraka v pečici na primerno temperaturo.

cevni grelci za pečice
Zračni cevni grelec poskrbi, da se segreje zrak v vaši pečici.

Običajno so cevi grelcev za pečice izdelane iz nerjavečih materialov ali inkoloja, kadar je potreba po doseganju večjih temperatur. Obdaja jih močan zunanji ovoj, ki ščiti tuljavo pred fizičnimi napetostmi in poškodbami, hkrati pa grelci za pečice zaradi njega učinkovito prenašajo toploto. Da se lahko toplota iz tuljave prenese na zrak v pečici, je potrebno ustrezno polnilo grelcev. V tem primeru se uporablja magnezijev oksid, ki v kombinaciji z zunanjim ovojem nudi minimalne toplotne izgube.

Kakovostni grelci za pečice so vam vedno na voljo po meri

Ker so pečice zelo uporaben gospodinjski aparat, je tudi ponudba grelcev za pečice zelo pestra. Grelci za pečice so vam vedno na voljo v standardni različici, ki je namenjena klasičnim pečicam. Če pa so vaše želje in zahteve bolj specifične, se lahko vedno odločite za izdelavo po meri. S tem pridobite marsikatero korist in ugodnost.

Pri izdelavi grelcev za pečice po željah naročnika, lahko izbirate med različnimi možnostmi oblikovanja, različne premere, moči in dimenzije tovrstnih grelcev. Predvsem pa je pomembno, da so po meri izdelani grelci za pečice izključno iz najbolj kakovostnih materialov, njihova zasnova pa je rezultat dolgoletnih izkušenj in strokovnega znanja.

Več grelcev za pečice in tudi druge vrste grelcev boste našli na https://elektromehanika-hozic.si/

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top