Električni grelci za bojler nam omogočajo toplo vodo, kadarkoli si jo zaželimo

Bojlerji so obvezen del vsakega gospodinjstva, saj si danes življenja brez tople vode praktično ne moremo predstavljati. Toplo vodo, kadarkoli si jo pač zaželimo, nam omogočajo bojlerji, v katerih so vgrajena grelna telesa, to so električni grelci za bojler.

Električni grelci za bojler spadajo med potopne grelce

Električni grelci za bojler so zavita cevasta grelna telesa, ki se nahajajo na dnu vsakega bojlerja. Potopljeni so v vodo, zato jih uvrščamo med predstavnike potopnih električnih grelcev. Podobni grelci se nahajajo tudi v radiatorjih, kotlih in drugih napravah s katerimi ogrevamo tekočino.

Električni grelci za bojler

Ker so vsi potopni grelci, kot tudi električni grelci za bojler, v obliki cevi, jih uvrščamo v skupino električnih cevnih grelcev. Dimenzije električnih grelcev za bojler so zelo različne in so prilagojene prostornini bojlerja, temu primerna pa je tudi moč električnih grelcev za bojler.

Izbira kakovostnih materialov je ključna za dolgo življenjsko dobo

Podobno kot za vse ostale potopne grelce, ki so potopljeni v tekočino, je pomembno, da so tudi električni grelci za bojler izdelani iz nerjavečega materiala. Običajno so izdelani iz keramike oziroma porcelanastega ohišja, ki mora biti odporen tudi na korozijo.

Površina električnih grelcev za bojler je zaščitena na takšen način, da je nabiranje vodnega kamna na njih kar se da minimalno, kar na eni strani omogoča tudi njihovo dolgo življenjsko dobo.

Električni grelci za bojler so zelo učinkoviti

V notranjosti električnih grelcev za bojler je vgrajena medeninasta cev v kateri je grelna vijačnica. Le ta je izdelana iz močno legirane uporovne žice okoli katere je kremenčev pesek. Zaradi tega lahko električni grelci za bojler dosegajo visoke temperature in učinkovito segrevanje vode.

Danes so vam na voljo električni grelci za bojler različnih zmogljivosti. Če pa imate lastne želje in zahteve, vam svetujemo izdelavo po naročilu, s katero boste zadovoljili svoje potrebe.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top