Barski stoli in oprema za gostinstvo

Gostinski lokal je treba zelo dobro opremiti. Resda se pogosto osredotočamo na ponudbo in postrežbo, a v resnici se v lokale radi vračamo tudi zato, ker imajo lepo urejen ambient in ponujajo določeno udobje.

Zelo pomembno je, da je oprema dobro prilagojena svojemu namenu, usklajena z okoljem in pripravljena tudi na večje obremenitve. Tako se odločamo za namensko izdelano pohištvo za gostinske lokale, tu najdemo kar dosti prilagojenih rešitev ravno za takšna okolja.

Gotovo bomo lahko našli pravo rešitev za vsak lokal, še posebej če nas zanimajo barski stoli, saj je tu ponudba res pestra. Nenazadnje praktično vsak gostinski lokal potrebuje takšno opremo, stoli te vrste pa se pojavljajo še v raznih drugih okoljih.

Barski stoli so zelo vsestranski. Najbolj značilni so seveda v kakšnih gostiščih, kjer imamo za goste pripravljen prostor ob točilnem pultu.

A nič manj pomembni niso takšni stoli na drugih površinah lokala, lahko pa se dobro obnesejo tudi v mnogih drugih okoljih, tudi doma ali pa celo kot oprema za hotele, ki želijo na ta način ponuditi gostom posebej dobro izkušnjo. Zato je široka ponudba na tem področju vsekakor dobrodošla, v njej dobimo pravo rešitev za vsako okolje.

Kakšni morajo biti barski stoli?

Barski stoli zahtevajo nekaj več pozornosti, da lahko na goste naredimo dober vtis

Ob opremljanju gostinskega lokala imamo v mislih različne prioritete, saj imamo gotovo svojo vizijo in dobre ideje. Tako je zelo pomembno, da najdemo široko ponudbo stolov in opreme nasploh, da se kar najbolj približamo svoji viziji.

Bodo pa morali barski stoli v vsakem primeru odgovarjati nekaterim zahtevam, ki izstopajo v praktično vsakem okolju.

Gotovo mora biti oprema za bare zelo vzdržljiva in robustna. To pohištvo je na udaru različnih obremenitev, poleg tega se močno zanašamo na to, da nas stoli ne bodo pustili na cedilu. Če se pripeti kakšna nezgoda, imamo veliko odgovornost in se bomo soočili s težavami. Pričakujemo, da bodo stoli brez težav opravljali svoje delo tudi po več let, lahko pa jih seveda tudi redno menjamo, kar je pametno, če občasno osvežimo podobo lokala.

Prav tako morajo biti barski stoli zelo funkcionalni, to je njihova primarna naloga. To so običajno višji stoli, ki približajo uporabnika točilnemu pultu. Potrebujemo visok in ustrezno zasnovan stol, ki omogoča udobno sedenje v takšnem položaju.

Običajno tak stol nima naslonjala ali pa je to zelo kompaktno. Pogosto pa ima obroč za noge, kar je pri visokih stolih pomembna funkcija.

Na barskih stolih včasih presedimo tudi dlje časa, zato morajo biti kar se da udobni. Ni nujno, da bomo udobju podredili druge prioritete, a vsekakor se prepričamo, da je možno na stolu udobno sedeti, da ne bomo izgubljali strank prav zaradi neudobnega pohištva.

Barski stoli in ambient lokala

Ne pozabimo še na vlogo, ki jo imajo barski stoli pri oblikovanju vizualne podobe celotnega ambienta. Tu se stoli zelo izkažejo. Čeprav gre za dokaj majhno pohištvo, pridejo do izraza, saj jih imamo v prostoru kar nekaj. Tako se odločamo za usklajene komplete, ki so oblikovani v ustreznem stilu. Ujemajo se s splošnim stilom prostora, da naredijo res posrečen vtis.

Za lep ambient v gostinskem lokalu so barski stoli izrednega pomena

Pogosto je ta vloga stolov zelo pomembna. Lepo usklajena mora biti recimo tudi oprema za hotele, če tam uporabljamo visoke stole, nenazadnje pa se tudi doma posvetimo izbiri lepega pohištva, ki doda svoje k urejeni vizualni podobi prostora.

Na srečo se lahko odločamo med domiselno oblikovanimi stoli, ki bodo v vsakem okolju navdušili. Precej priljubljeni so še kakšni nenavadni barski stoli, ki so lahko prav tako zelo posrečeni. Ti se odlično obnesejo v lokalih, ki so tematsko urejeni. Lahko jih izdelamo po naročilu ali pa jih sami še nekoliko obdelamo, da dobimo zanimive učinke. Enako pa mora biti prilagojena tudi druga oprema za bare, da dosežemo posrečen končni učinek.

Barski stoli naj se skladajo s preostalo opremo

V gostinskem lokalu uporabljamo še kar nekaj druge opreme. Že med stoli niso vsi namenjeni sedenju ob pultu. Uporabljajo se tudi stoli za jedilnico, ki so še veliko bolj pomembni v lokalih, kjer strežemo hrano. V takšnem okolju se bolj posvečamo tem stolom in jedilnim mizam, medtem ko so barski stoli nekoliko zapostavljeni, če jih sploh uporabljamo. Vsekakor imajo tudi stoli za jedilnico v lokali izredno pomembno vlogo, če želimo navdušiti svoje goste in jim zagotoviti prijetno izkušnjo pri obedovanju.

YouTube video

Ne pozabimo na druge kose pohištva ter nasploh na drugo opremo v lokalu. Že res, da barski stoli in mize pritegnejo največ pozornosti in so tudi s svojo uporabno funkcijo v ospredju, a za končni učinek potrebujemo celo kombinacijo usklajene opreme.

Hitro se bo opazilo, če kje kaj manjka ali so kakšni kosi med seboj neusklajeni. Pogosto se v gostinskih lokalih orientiramo po splošnem slogu, ki ga želimo doseči, čemur moramo podrediti izbiro vsakršne opreme. To so naloge, ki zahtevajo veliko premisleka in pogosto tudi nakup kakšnih posebnih izdelkov. Na srečo lahko pričakujemo, da bomo dobili na tem področju kar zanimivo ponudbo.

Objave iz iste kategorije:

Scroll to Top